Activiteiten Stichting Oranjecomité Oosterhout

Stichting Oranjecomité Oosterhout is een stichting.

7 Enthousiaste vrijwilligers organiseren belangeloos en zonder winstoogmerk jaarlijks activiteiten voor een breed publiek.

Onze doelen zijn :

  • Het organiseren van de festiviteiten van Koningsdag op 27 april
  • Het organiseren van de activiteiten rondom 4 en 5 mei
  • Een mooie Sinterklaasintocht. Vanaf 2020 is de organisatie van de Sinterklaasintocht in handen van CircusKunst. Stichting Oranjecomite Oosterhout faciliteert CircusKunst hierbij.
  • Andere bijzondere activiteiten rondom het Koningshuis en/of de gemeente Oosterhout (geboorte, huwelijk, overlijden enz. alsmede de samenwerking met de organisatie van de Koningsspelen)

Jaarlijks vieren we Koningsdag op 27 april (tenzij dit op een zondag valt). Een traditionele en uitgebreide gevierde feestdag met een gevarieerd programma waarin een vrijmarkt, een kinderoptocht en gezellige muziek centraal staan.  Dit altijd weer in goede samenwerking met de Gemeente, de winkeliers, de horeca en andere verenigingen en organisaties.

Het Oranjecomité is met de Gemeente hoofdorganisator van de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei bij het Bevrijdingsmonument in Oosterhout. Een waardige herdenking met kransleggingen en momenten van gepaste stilte.

5-Jaarlijks op 5 mei organiseert het comité, op verzoek van het gemeentebestuur, de festiviteiten rondom de nationale Bevrijdingdag. Het programma wordt mede afgestemd op de nationale viering. De eerstvolgende viering is in 2020.

Elke jaar komt Sinterklaas  in Oosterhout aan. Vanaf 2020 is de organisatie in handen van CircusKunst.

Geschiedenis Oranjecomité

Het Oranjecomité is opgericht in 1908