Activiteiten Stichting Oranjecomité Oosterhout

Stichting Oranjecomité Oosterhout is een stichting.

Enthousiaste vrijwilligers organiseren belangeloos en zonder winstoogmerk jaarlijks activiteiten voor een breed publiek.

Onze doelen zijn:

  • Het organiseren van de festiviteiten van Koningsdag op 27 april
  • Het organiseren van de activiteiten rondom 4 en 5 mei
  • Andere bijzondere rondom het Koningshuis en/of de gemeente Oosterhout (geboorte, huwelijk, activiteiten overlijden enz. de samenwerking met de organisatie van de Koningsspelen)

Jaarlijks vieren we Koningsdag op 27 april (tenzij dit op een zondag valt). Een traditionele en uitgebreid gevierd feestdag met een gevarieerd programma waarin een vrijmarkt, een kinderoptocht en gezellige muziek staan. Dit weer altijd in goede samenwerking met de Gemeente, de winkeliers, de horeca en andere verenigingen en organisaties.

Het Oranjecomité is met de Gemeente hoofdorganisator van de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei bij het Bevrijdingsmonument in Oosterhout. Een waardevolle herdenking met kransleggingen en momenten van stilte.

op 5 mei organiseert het jaarlijks comité, op verzoek van het gemeentebestuur, de festiviteiten rondom de nationale Bevrijdingdag . Het programma wordt mede afgestemd op de nationale uitvoering.

 

Geschiedenis Oranjecomité

Stichting Oranjecomité is opgericht in 1908