Koningsdag in Oosterhout heeft een divers programma

Ook in Oosterhout gaat Koningsdag 2022 er weer als “vanouds” uitzien. Samen met de gemeente, de horeca en andere ondernemers uit de binnenstad heeft het Oranjecomité weer de handen in elkaar geslagen om tot een divers programma te komen. Natuurlijk kent Koningsdag in Oosterhout haar vaste traditionele elementen. De vrijmarkt in het Slotpark is toch wel onlosmakelijk verbonden met Koningsdag in Oosterhout. Voor de viering van Koningsdag 2022 kunnen er weer kramen gehuurd worden. Zie elders op deze website (www.oranje-comite.nl). Er zijn nog kramen te huur!!!!!

Evenals voorgaande jaren staan er alleen kramen in Slotpark oost. De huur voor een hele kraam is 34 euro, voor een halve kraam 17 euro. De verhuur gebeurt op volgorde van binnenkomst. De verkoop vanaf kleedjes tussen de kramen is verboden. Kleedjes zijn toegestaan op de hiervoor aangegeven plekken (bij het “witte”huis en langs de Kastanjedreef). Kinderen tot en met groep 8 kunnen ook een verkoopkleedje wegleggen in Arendshof. Alleen kinderen dus!!

Verder zijn er diverse optredens en andere activiteiten op verschillende locaties, zoals het Slotpark, de Heuvel en de Markt. Er zijn diverse podia om onder het genot van een drankje te genieten van verschillende soorten muziek. Steltenlopers en een jazzband geven Koningsdag een extra beleving. Op de Markt kan eenieder ook zijn “rodeo”kunsten laten zien. Wie blijft het langst op Harry de Stier zitten? Voor de kinderen staat er een kinderkartbaan. Wie wordt de nieuwe “Max Verstappen”!

Traditioneel is natuurlijk ook de kinderoptocht. Alle kinderen van Oosterhout worden dan ook gevraagd om hieraan me te doen, met of zonder versierd voertuig. Voorafgaand aan de optocht kunnen de kinderen zichzelf of hun voertuig (vanaf 12.00 uur bij de kiosk) laten versieren. De start van de kinderoptocht is om 13.30 uur bij de kiosk in het Slotpark en gaat over de Heuvel richting de Markt. Heuse prinsessen zullen de optocht begeleiden.

Voor de kinderen staan er verder diverse springkussens, is er een draaimolen en kunnen zij zich laten schminken. In Slotpark West zijn er verschillende sportactiviteiten, zoals monkeyklimmen, voetballen (VVOosterhout) en sporten met Ijsco. In Slotpark Oost geeft de jeu de boules club demonstraties. En voor de liefhebbers staan er een aantal klassieke auto’s op de Heuvel. Verder zijn de gedecoreerden  om 12.00 u op de Heuvel uitgenodigd voor koffie en iets lekkers.

Zoals gebruikelijk wordt Koningsdag voorafgegaan door de Koningsnacht. De horecagelegenheden zullen er alles aan doen om met Koningsnacht een goede start te maken van Koningsdag 2022. Op het moment dat de laatste feestvierders huiswaarts keren, zijn de vrijwilligers van het Oranjecomité tezamen met de Gemeente Oosterhout alweer bezig voor de start van de vrijmarkt. De beste koopjes worden blijkbaar al s’ochtends vroeg gesloten!!

Podiumprogramma:

Heuvel:  12.00 u Zanggroep Cadans  ;   12.20 u Mardi Gras Jazzband  ;  12.45 u Zanggroep Cadans  ;  13.15 u Act Jodi en Jaidey  ;   14.30 u Eva Corse band (H19) ;  Streetdance (H19)  ; 16.00 u Antoine Trommelen

Markt: 13.00 u DJ  ;  13.15 u Music’sCool  ;  14.00 u aankomst kinderoptocht met de prinsessen, de prinsessen doen een dansje met de kinderen ;  15.30 u Mardi Gras Jazzband  ;  16.45 u  en 18.30 u Pineapple Madness  ;  17.30 u en 19.00 u Van Eigen Bodem  ;   20.00 u Be Dazzeld

Kiosk (Slotpark): 12.00 u DJ  ; 15.00 u Jordi en Jaidey

 

Kraamverhuur

De site voor de kraamverhuur klik hier > https://kraamverhuur.oranje-comite.nl/

Huur kramen: hele (4 bij 1 meter) kraam 34 euro, een halve kraam 17 euro. (Wil je een hele kraam huren dan heb je 2 nummers naast elkaar nodig.) Vanaf dinsdag 5 april om 09.30 uur is het mogelijk digitaal een kraam te huren via bovenstaande site (kraamverhuur). Na elektronische betaling ontvang je een reservering van je kraam. Op een later tijdstip (een paar dagen voor Koningsdag) ontvang je een mail met daarin extra gegevens en je huurbewijs. Annulering van gereserveerde kramen is niet mogelijk. De huursom wordt ook niet terugbetaald.

Wegens een storing in het betalingssysteem is de site voor de verhuur van kramen dinsdag 5 april om 09.30 uur gestart. Er zijn nog kramen beschikbaar. Lukt de reservering niet vandaag, probeer het op een later moment nog een keer.

Tijdens Koningsdag lopen de leden van het oranje-comité in het Park om je vragen te beantwoorden of je gehuurde kraam aan te wijzen.

De plattegrond voor de kraamverhuur is gelijk gebleven aan vorige jaren: oranje-comite.nl/Plattegrond kramen 2019

Volg ons ook op Facebook: facebook.com/oranjecomiteoosterhout

Parkeerplaatsen in Oosterhout vinden klik hier?

[tabel id=9 /]

[tabel id=1 /]

[tabel id=4 /]

[tabel id=5 /]

[tabel id=6 /]

[tabel id=7 /]

[tabel id=8 /]